Franchise

Franchise innebär att någon som äger ett framgångsrikt affärskoncept leasar ut rätten att använda affärskonceptet och varumärket till en annan företagare. Franchiseföretagaren driver sitt eget företag och är ägarmässigt helt oberoende från franchisegivaren. Fördelen med detta är att franchiseföretagaren arbetar i

ett beprövat och fungerande affärskoncept där denna får tillgång till franchisegivarens erfarenheter och har möjlighet till löpande rådgivning. Läs mer om franchising på www.svenskfranchise.se.

Bli en del av MrCAP franchise

MrCAP är organiserat i ett Business Format Franchising System, vilket innebär ett heltäckande konceptsamarbete mellan franchisegivare och franchiseföretagare. Samarbetet omfattar samtliga delar av affärsverksamheten och inkluderar utbildning, driftmanualer och löpande stödverksamhet. MrCAP är medlem i Svenska Franchiseföreningen och tillämpar föreningens riktlinjer och etiska regler. Klicka här för att läsa mer om oss och vår verksamhet.

Master Franchise

Som Master Franchiseföretagare driver och utvecklar du ditt eget MrCAP-franchisenätverk i ett större territorium, företrädesvis delar av eller ett helt land. Man får ansvar för etablering av anläggningar och stödorganisation i landet.

Franchiseföretagare

Tillsammans analyserar vi marknadsförutsättningar, ekonomi och utvecklingsmöjligheter. Efter utbildning och praktik hos MrCAP är du redo att kliva in i rollen som företagare i ett väl beprövat och dokumenterat lönsamt affärskoncept.

  • Bevisat lönsam affärsidé.
  • Nyckelfärdigt företag med utarbetat sortiment och marknadsföring.
  • Utbildning och rådgivning om hur verksamheten ska drivas.
  • Högre effektivitet via tillgång till MrCAP’s inköpspriser, kundavtal, marknadsföring etc.
  • Stordriftsfördelar då man ingår i en grupp med andra franchiseföretagare för MrCAP.
Årets franchisekedja
Årets företagare
Svensk franchise

Franchiseföretagare Fredric Svahn berättar

Fredric Svahn från Stockholm driver idag två MrCAP anläggningar, MrCAP Nacka och MrCAP Värmdö. Med ett stort bilintresse i grunden började Fredric sin resa som bilförädlingstekniker på vad som då var MrCAP Tulegatan i Stockholm. Två år senare var han anläggningschef och fyra år senare slog han upp dörrarna för sin egen anläggning som franchiseföretagare för MrCAP Värmdö. Ett steg som kändes helt naturligt för Fredric.

Hur tog du steget att bli franchiseföretagare för MrCAP?

Anledningen till att jag sökte mig till MrCAP från början var att det fanns utvecklingsmöjligheter. Målet var alltid att bli franchiseföretagare och därför kändes det som ett helt naturligt steg. Jag kände även till varumärket och visste att de var erkänt bra vilket var väldigt avgörande.

Hur ser dina dagar ut som franchiseföretagare?

Jag fördelar främst min tid i mellan administration, coaching av mina anläggningschefer i deras dagliga arbete, försäljning och marknadsföring. Försäljningen avser i första hand B2B där jag ser till att upprätthålla god kontakt med våra kunder.

Hur mycket kontakt har du med franchisegivaren?

Vi har en tät kontakt som är givande för båda parter. Det finns alltid någon att vända sig till.

Vad är mest utmanande med att vara franchiseföretagare?

Det skiljer sig såklart mellan olika franchiseföretagare men för mig är det personalfrågorna. Det är en färskvara att motivera och hålla lågan brinnande hos personalen. Att få teamet att samspela och att alltid leverera på topp.

Vad är det bästa med att vara franchiseföretagare?

Det är kul att jobba med ett gäng som alla brinner för samma mål, från franchisegivare till bilförädlingstekniker, vi har passion för bilar och deras ägare, dvs. våra kunder. Sen är det naturligtvis fantastiskt att jobba med ett starkt varumärke. MrCAP är ett seriöst och starkt företag med ett supportkontor som inte bara driver på utan som även ger coaching. Supportkontoret fungerar som mentor och ser till att vi utvecklas tillsammans, både professionellt och som individ.

Har du några råd till den som vill bli franchiseföretagare hos MrCAP?

  • Du måste gilla affären! Du måste gilla det du gör, det dagliga arbetet med bilarna, kunderna och marknaden. Det är jätteviktigt. Det går inte att göra något halvdant, man måste satsa tid och energi.
  • Se till att ha koll på marknaden! Du måste ha koll på marknaden i det område du ska verka i. Hur ser konkurrensen ut? Finns det köpkraft och ett underlag av den målgrupp verksamheten vänder sig till?
  • Kundnöjdhet är A och O! Se till att du alltid levererar på topp. Alla grundförutsättningar gällande material och produkter finns men det är du som utför jobbet och har kontakt med kunden.

Intresseanmälan


Är du intresserad av att bli franchisetagare för MrCAP? Vänligen skicka en intresseanmälan så kontaktar vi dig för ytterligare information.

 

Besök & postadress:

Frejgatan 1, SE-114 20 Stockholm

+46 (0)8-594 119 90

info@mrcap.com