KARRIÄR

Är du redo för nästa steg i din karriär och vill jobba tillsammans med oss på MrCAP? Vi värdesätter ambitiösa, detaljmedvetna och process-orienterade medarbetare med ett sinne för kvalitet. Nedan presenteras aktuella tjänster och information om hur du ansöker. Välkommen med din ansökan i form av personligt brev och CV via e-post.

Business controller med fokus på affärsprocesser

Business Controller

Är du redo för nästa steg i din karriär? Vill du arbeta i ett framgångsrikt bolag med stark utmanaranda och resultatfokus? I en företagskultur som karaktäriseras av entreprenörskap, engagemang och innovation? Till MrCAP söker vi nu en ny lagspelare i form av en Business controller till huvudkontoret i Stockholm. Rollen tar sin utgångspunkt i arbetet mellan MrCAP’s ägare och MrCAP’s franchisetagare. Du kommer att ansvara för ekonomisk utveckling, ekonomistyrning och bokföring. Du rapporterar till VD.

 

Ansvarsområden

 • Ansvar för utveckling och uppföljning av franchisetagares affärsplaner
 • Agera affärspartner inom ekonomistyrning
 • Leda, utbilda och stötta franchisetagare i ekonomiska frågor
 • Finansiell analys och framtagande av kalkyler, lönemodeller, budgetar mm.
 • Rapporterings-, Attest- och återrapporteringssystem
 • Spridning av Best Practice inom verksamheten
 • Bokföring av moderbolag, dotterbolag samt några franchisetagare

 

Dina kvalifikationer

 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet inom controlling- eller redovisningsverksamhet.
 • Förståelse för affärs- och strategiprocesser inom företag
 • Akademisk utbildning, civilekonom eller motsvarande
 • God kommunikations- och presentationsvana
 • Meriterande att ha tidigare erfarenhet av kedjebildning
 • Meriterande att ha erfarenhet av e-handel

 

Egenskaper

Som person är du driven, social och analytiskt lagd med god numerisk förståelse. Du är en lagspelare som tycker om att arbeta i ett mindre team med stort ansvar där du kan arbeta självständigt med ekonomiska frågeställningar. Du är pedagogisk med ett ödmjukt förhållningssätt till din omgivning. Du trivs av att arbeta i en föränderlig miljö.

 

MrCAP erbjuder

 • Spännande utmaningar i ett växande företag
 • Ett kompetent sammanhang där du kommer att vara med i ledningsgruppen
 • Marknadsledande position
 • En dynamisk och stimulerande arbetsmiljö

 

Övrig information

Start: Snarast möjligt

Plats: Stockholm, Frejgatan 1

Lön:   Enligt överenskommelse

Skicka in din ansökan (CV samt motivationsbrev) omgående till application@mrcap.com då vi gör ett löpande urval. Ange vilken tjänst det gäller som subject/ämne i ditt mail. Välkommen med din ansökan!

Master Franchisetagare

Som Master Franchisetagare driver och utvecklar du ditt eget MrCAP-franchisenätverk i ett större territorium, företrädesvis delar av eller ett helt land. Man får ansvar för etablering av anläggningar och stödorganisation i landet.

Franchisetagare

En franchisetagare är en företagare som äger och driver ett eget franchiseföretag. Tillsammans analyserar vi marknadsförutsättningar, ekonomi och utvecklingsmöjligheter. Efter utbildning och praktik hos MrCAP är du redo att kliva in i rollen som företagare i ett väl beprövat och dokumenterat lönsamt affärskoncept.

Anläggningschef

Som anläggningschef ansvarar du för verksamheten vid en lokal MrCAP-anläggning. Det innebär bland annat budget- och personalansvar. Efter utbildning, praktik och avlagda prov erhåller du ett certifikat som bevis på dina kunskaper. Sedan är du redo att möta kunder och leda personal.

Bilförädlingstekniker

En MrCAP-tekniker genomgår utbildning hos MrCAP och erhåller efter avlagda prov ett certifikat som verifierar kunskaperna. Som bilförädlingstekniker arbetar du främst med att förädla och skydda våra kunders bilar. Men även kundmottagning och administrativa uppgifter kan förekomma.

Samarbetet

Franchising innebär i korthet att någon som har ett utprovat och framgångsrikt affärskoncept för marknadsföring av varor och tjänster erbjuder andra att mot en ersättning få tillämpa affärskonceptet för egen affärsverksamhet. Villor och bostäder säljs genom franchisemäklare, vi bor på hotell, hyr och köper bilar, klipper håret, äter lunch och middagar, reser från den ena delen av världen till den andra. Oftast utan att vi känner till att det är ett franchiseföretag vi anlitar. Franchisetagaren driver sitt eget företag och är ägarmässigt helt oberoende från franchisegivaren. En franchisetagare driver sitt företag med samma affärsrisk, och möjlighet, som företagare som arbetar utan skyddet av ett franchisesamarbete. Den risk han tar är dock lägre eftersom han arbetar i ett beprövat och fungerande affärskoncept. Därutöver nyttjar franchisetagaren franchisegivarens alla erfarenheter och får fortlöpande rådgivning och support.

Business Format Franchising System

Mr CAP är organiserat i ett så kallat Business Format Franchising System. Vilket innebär ett heltäckande konceptsamarbete mellan franchisegivare och franchisetagare. Det omfattar samtliga delar av affärsverksamheten och inkluderar utbildning, driftmanualer och löpande stödverksamhet. Mr CAP är medlemmar i Svenska Franchiseföreningen och tillämpar bland annat föreningens etiska regler.

Positiva aspekter med att bli franchisetagare

 • Bevisat lönsam affärsidé – Man vet att om man följer affärskonceptet rätt så leder detta till stor lönsamhet.
 • Nyckelfärdigt företag – Hela verksamheten är redan klar med sortiment, marknadsföring, etc.
 • Support från Mr CAP – Ubildning, coachning och rådgivning i hur du ska driva versamheten.
 • Högre effektivitet – Franchisetagaren får ta del av kedjans inköpspriser, kundavtal, marknadsföring etc, som en enskild företagare sällan eller aldrig kan komma åt på egen hand.
 • Stordriftsfördelar – Kollegor som gör samma sak. Man är inte ensam utan ingår i en grupp företagare och får därmed mer tyngd i marknaden.

 

*Mer om konceptet franchising kan du läsa om på www.svenskfranchise.se eller www.franchise.org.

**Är du intresserad av att driva ett eget Mr CAP-företag? Vänligen sänd oss en intresseanmälan via email så blir du kontaktad och får ytterligare information.