lackförsegling

Lackytbehandling – Det här behöver du veta

Kärt barn har många namn. Lackförsegling, lackkonservering, lackskydd och lackbehandling är några av de benämningar som används på marknaden idag. Gemensamt för samtliga är dock att de i grund och botten har ett och samma syfte, nämligen att skydda bilens lack.

Marknaden erbjuder allt från gamla hederliga hårdvaxprodukter, till moderna preparat. Du kan hitta ”gör det själv produkter” för bara några hundralappar samtidigt som en garageaktör erbjuder lackförsegling för en tusenlapp upp till 20 000kr. Men är det någon skillnad på marknadens olika produkter? Lackskydd som lackskydd, eller? Sanningen är att det finns stora skillnader i både hållbarhet och slutligt utseendemässigt resultat, båda faktorer lika viktiga.

Lacken är bilens främsta rostskydd

Varför ytbehandla lacken? Svaret varierar beroende på vem du frågar. Men om du frågar oss, är en lackytbehandling ett måste för dig och din bil. Att skydda bilens lack är en rekommendation från biltillverkarna för att bilens lackgaranti ska gälla, i förekommande fall även bilens rostskyddsgaranti. Detta är förståeligt då lacken i grund och botten är bilens främsta rostskydd. En lackytbehandling skyddar din bils lack, gör den otroligt snygg och bevarar värdet på din bil.

Att välja rätt

Som bilägare vill du att behandlingen ska ge ett fantastiskt resultat som ibland överträffar en ny bils standard, samtidigt som skyddet ska vara hållbart över tid. Det viktiga är att din lack alltid är skyddad när bilen utsätts för väder och vind. Läs mer om våra olika lackytbehandlingar nedan.

VÅRA LACKYTBEHANDLINGAR

FormulaCeramic

FormulaCeramic är MrCAPs keramiska lackskydd som ger ett starkt skydd mot skadliga element i trafikmiljön. Den kolbaserade sammansättningen av lackskyddet ger vattnet som hamnar på bilen en förfinad droppvinkel som gör att den kräver mindre underhåll, samtidigt som bilens lack får en djupare glans.

FormulaU

FormulaU

Ett unikt och beprövat lackskydd som garanterar ett effektivt skydd mot skadliga element i trafikmiljön över tid

ShineAll

ShineAll

Högglansgivande lackytbehandling som återställer sliten och oxiderad lack