Manuell biltvätt MrCAP

”DET ÄR ETT HANTVERK ATT TVÄTTA EN BIL”

Vare sig det handlar om tvätt, lackytbehandling eller städning borgar MrCAP för kvalitet, noggrannhet och ett personligt engagemang. Så varför inte ge dig själv – och din bil – en fräsch vårkostym. ”Det är ett hantverk så man blir aldrig fullärd. Alla kan tvätta en bil, men det är ett hantverk att verkligen få den ren”, säger Jessica Möller, Shop Manager på MrCAP på Frejgatan i Stockholm. 

MrCAP erbjuder premium tjänster inom bilvård med allt från en manuell biltvätt till heltäckande lackytbehandling och djupkemrengöring av din bilklädsel. Företaget etablerade sig i Sverige 1990 och i dag finns det ett 30-tal MrCAP-anläggningar runt om i landet. Och på Frejgatan i centrala Stockholm, bara några hundra meter från Kungliga Tekniska Högskolan, arbetas det för fullt med att vårda och behandla kundernas bilar.

– Många av de som kommer till oss blir mycket nöjda med resultatet vi ger dem och kommer tillbaka. Jag tror att hemligheten är att vi utför arbetet med hög kvalitet, noggrannhet med ett sinne för detaljer och sedan att vi använder produkter som är framtagna för vårt nordiska klimat, säger Jonas Wandell, produktchef på MrCAP.

Vill du ha en bil som är ren på riktigt?
Boka din premium biltvätt direkt här!

”En investering”

En behandling hos MrCAP bidrar till att bevara bilen och reducerar påverkan på miljön i form av ett minskat behov av rengöring av bilen.

– Våra kunder ser det inte enbart som en kostnad utan också som en investering i bilen. När du gör en behandling hos oss ökar ju värdet på din bil. Många säger dessutom att det känns som att åka hem med en ny bil, även om den inte är det, säger Jonas Wandell.

Oavsett fabrikat eller modell arbetar alla på MrCAP för att varje bil ska hålla så hög kvalitet som möjligt, både interiört och exteriört.

Jessica Möller, Bilförädlingstekniker & Shop Manager på MrCAP
Jessica Möller, Bilförädlingstekniker & Shop Manager på MrCAP
Med WashAll rengörs bilen med ett miljöanpassart avfettningsmedel och ett premiumschampo som bibehåller lackens skydd.
Med WashAll rengörs bilen med ett miljöanpassart avfettningsmedel och ett premiumschampo som bibehåller lackens skydd.

”Uppskattande kunder”

En av de som tar hand om bilarna på Frejgatan och ser till att våra fyrhjulingar får den omvårdnad som de behöver är Jessica Möller, Shop Manager på MrCAP i Stockholm. Bilintresset har alltid funnits hos Jessica, som nu arbetat på MrCAP i sex år.

– Jag lär mig nya saker varje dag. Att vårda och behandla bilar är ett hantverk så man är aldrig fullärd, säger Jessica.

– Jag är i produktionen väldigt mycket och möter människor varje dag. Och jag slås av hur mycket kunderna verkligen uppskattar jobbet som vi lägger ner. Vi arbetar mycket med detaljer och en tvätt hos oss kan aldrig jämföras med en tvätt på en bilhall. Därför kommer kunderna tillbaka till oss, säger Jessica.

Noggrann handtvätt

En av tjänsterna som MrCAP erbjuder sina kunder är den manuella biltvätten WashAll. Men för att vara en standardrengöring är det väldigt mycket som ingår.

– Det är vår standardrengöring av bilens kaross. En mycket noggrann rengöring som tar ca 1,5 timme och sedan får kunden tillbaka en glänsande och ren bil, säger Jessica Möller.

Med WashAll rengörs bilen först med ett miljöanpassat avfettningsmedel på kaross, hjulhus och fälgar. Därefter används ett premiumschampo som bibehåller lackens skydd. Behandlingen fortsätter med fönsterputs in- och utvändigt för att avlägsna trafikfilm som sätter sig på rutorna. Allt detta görs manuellt för att undvika rispor eller andra skador som lätt kan uppstå vid maskinell rengöring. Sammanlagt åtgärdas 24 servicepunkter på bilen innan den lämnas åter med en gnistrande ren exteriör.

– Dessutom ingår en lätt invändig rengöring av kupén där vi dammsuger och spolar av golvmattor. Vår tvätt går inte att jämföra med tvätt på macken eller en vanlig handtvätt, det är så mycket mer, tillägger Jonas Wandell.

Invändig rengöring

Naturligtvis går det att få en mer omfattande städning av bilens insida om man så önskar. InteriorService är programmet för alla som vill ha en renare och skönare känsla inne i kupén, även för dem som till vardags har stökiga barn eller husdjur som sätter sina spår.

– Vår tjänst InteriorService innefattar att vi plockar ut allt ur bilen. Våra tekniker blåser rent under säten och i ventilationen. Vi går igenom alla detaljer, runt knappar, i fack och liknande, säger Jessica Möller.

Det handlar om en omsorgsfull och noggrann rengöring av bilens totala kupé och omfattar golv, säten, paneler och bagageutrymme. Totalt går bilförädlingsteknikerna igenom 26 servicepunkter innan bilen kan anses vara ren och klar.

– Det är en ordentlig rengöring som kunderna förslagsvis genomför två gånger per år. Detta är ett bra paket om man – som jag – har små barn. Våra behandlingar brukar kunna göra underverk med det mesta, säger Jonas Wandell.

InteriorService är programmet för alla som vill ha en renare och skönare känsla inne i kupén. Tvätta en bil
InteriorService är programmet för alla som vill ha en renare och skönare känsla inne i kupén.
Tjänsten NewMatizing är en djuprengöring för alla textilier och läderdetaljer.
Tjänsten NewMatizing är en djuprengöring för alla textilier och läderdetaljer.

Tvätt med nybilskänsla

Skulle det vara så att smutsen är så påtaglig att en standardrengöring inte klarar av det erbjuder MrCAP tjänsten NewMatizing.

– Ja, om det är för smutsigt så får vi plocka fram det bästa vi har – en djupkemrengöring för alla textilier och läderdetaljer. I början förstod jag inte själv att rent läder var matt och inte blankt. Och jag märker att många av våra kunder inte heller vet om det. Läder brukar vara ganska svårt att bedöma om det är smutsigt, men resultatet efter en NewMatizing-tvätt brukar bli riktigt, riktigt bra. Det ger nybilskänslan tillbaka, säger Jessica Möller.

Finns MrCAP där du bor?
Här hittar du alla våra anläggningar

Oslagbart med handtvätt

Att medarbetarna på MrCAP verkligen brinner för sitt jobb och sätter stort fokus på den personliga servicen är tydligt.

– Alla kan tvätta en bil, men det är ett hantverk att verkligen få den ren. Det hela handlar om passion och att vara noggrann med detaljer. Alla våra tekniker får utbildning centralt och i det utbildningsprogrammet ingår även kundbemötande och service som en viktig del, säger Jonas Wandell.

– Bemästrar man inte tekniken när man ska tvätta eller polera en bil så kan den se bra ut direkt efter men efter ett par dagar så börjar den bli randig. Det innebär att man inte får bort problemet utan istället skapar ett nytt. Handtvätt är oslagbart i jämförelse, det blir bättre, renare och ger ingen påverkan på lacken. Och får man inte bilen riktigt rent runt registreringsskylten, i hjulhusen, runt backspeglarna, vid lister och handtag och så vidare kommer snart rosten på besök.

Minska miljöpåverkan

Det är viktigt att få bort salt och grus efter vintern.

– Saltet är tufft på lacken och tvättar man bilen ofta så blir det mindre slitage på bilens egna rostskydd, säger Jonas Wandell.

MrCAP har en hållbarhetspolicy som genomsyrar hela verksamheten. Genom att använda svenska produkter när de vårdar bilarna kan de minska mängden kemikalier som krävs för att lösa upp smuts och liknande.

– Vi arbetar på att minska miljöpåverkan så mycket som möjligt och har därför tagit fram produkter som är speciellt anpassade efter vårt svenska klimat. Här i Norden har vi ett speciellt sätt att tvätta bilarna, vi använder alkalisk och petroliumbaserad avfettning. I andra länder – och i deras produkter – används helt andra kemikalier, säger Jonas Wandell.

SE LIKNANDE ARTIKLAR

Bilvårdsskola

”Det finns inga genvägar! Slarv i grundarbetet straffar sig i form av repor eller kvarvarande smuts”

MrCAP, experter på bilförädling, tipsar om hur du lättast får rent lacken utan att skada den. Ta del av vår Bilvårdsskola här!

Artiklar

”Har du läst det finstilta? Onormalt slitage och mindre skador kan tyvärr komma att stå dig dyrt”

Vi ger dig här bästa tipsen på hur du bäst ser efter din leasingbil och optimerar bilens utseendemässiga kvalitet inför återlämning.